A kókuszolaj és a vércukorszint

A vércukorszint kontrollálása egy cukorbetegség esetében folyamatos erőfeszítést igényel. A diéta, a rendszeres testedzés, illetve a különféle gyógyszerek mind szükségesek ahhoz, hogy a vércukorszint szinten tartható legyen, illetve, hogy a komplex anyagcsere folyamatok se sérüljenek a betegség alkalmával. Úgy tűnik, hogy a kókuszolaj ezen eszközök egyike, mivel képes a vércukorszintet a normális értékeken belül tartani. Azonban nagyon fontos, hogy mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni a kókuszolajat, tájékoztassuk arról orvosunkat és kérdezzük meg őt a lehetőségekről és az előnyökről.

kokuszolaj

Telített zsírok

A kókuszolaj több, mint 85 százaléka telített zsír. Az American Diabetes Association szerint egyelőre még kevés olyan tanulmány született, amely a telített zsírok mennyiségét és a vércukorszint közötti kapcsolatot feltárta volna, azonban az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a kókuszolaj zsírsavjainak nincsen egészségkárosító hatása, sőt kifejezetten előnyös lehet a cukorbetegség esetében, mivel feldolgozása sokkal kevesebb inzulint igényel, mint más telített zsírok. Azonban fontos, hogy a teljes kalóriabevitel maximum 10%-át tegye ki a kókuszolaj, mert máskülönben előfordulhat, hogy a túl sok telített zsír fogyasztása megnöveli a szív- és érrendszeri panaszok kockázatát.

Telített zsír típusa a kókuszolajban

A kókuszolaj abban is különleges, hogy közepes láncú zsírsavakat tartalmaz, ellentétben a legtöbb telített zsírral, amelyek hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel. Összehasonlítva ezeket meg kell jegyezni, hogy a hosszú szénláncú zsírsavakhoz képest a közepes láncú zsírsavak könnyebben metabolizálódnak a szervezetben. Ezek egyből energiává alakulnak és nem tárolódnak testzsír formájában. Mivel nem befolyásolják a zsíranyagcserét, ezért közvetlenül nem hatnak a vércukorszintre sem. Ami azt jelenti, hogy a kókuszolaj fogyasztása nincsen hatással a vércukorsintre, sem az inzulinszintre, éppen emiatt előnyös, ha a cukorbetegek megszokott étolajukat kókuszolajra cserélik.

Termékek cukorbetegeknek

Stevia szárítotttealevél 50 g

Stevia szárított tealevél 50 g

Szárított levél. Teához és otthoni patikai készítmények elkészítéséhez.

Ár: 1445 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Diatoncukorkontroll kapszula 60db

Interherb Diaton cukorkontroll kapszula 60db

Kapormagolajat, vitaminokat és krómot tartalmazó étrend-kiegészítő a normál vércukorszint fenntartására. 

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!