A gyermekkori diabétesz tünetei

Az 1-es típusú cukorbetegség egy krónikus állapot, amit általában a gyermekeknél, a tinédzsereknél, illetve a fiatal felnőtteknél diagnosztizálnak. Az 1-es típusú cukorbetegség akkor alakul ki, amikor az immunrendszer megtámadja és elpusztítja azokat a béta-sejteket, amelyek inzulint termelnek. Az inzulin egy olyan hormon, amely segít a glükóz szállításában, hogy az eljusson a test sejtjeibe. A glükóz pedig az az energiaforrás, amely segít a sejteket energiával feltölteni. Az 1-es típusú cukorbetegnek inzulinnal kell lőnie magát ahhoz, hogy a betegsége szinten tartható legyen.

diabetes1

A túlzott vizelés

A 1. típusú diabetes során a hasnyálmirigy nem termel elegendő mennyiségű inzulint. Inzulin hiányában a sejtek nem tudják elnyelni a glükózt, ami így felhalmozódik a vérben. A vesék igyekeznek a vér megnövekedett glükózszintjét vizelettel semlegesíteni, ezért van a túl sok vizelet. Ha a vizeletben megjelenik a cukor, akkor egyértelműen 1-es típusú diabéteszről beszélünk. A vizeletürítések gyakoribbá válása és a vizelet mennyiségének növekedése az 1-es típusú diabétesz első tünetei.

A túlzott szomjúság

A túlzott szomjúság szintén az egyik az első tünete a 1. típusú diabétesznek a csecsemőknél és a gyermekeknél. Ez a korai jele a magas vércukorszintnek, ami a legkisebbeknél azért problémás, mert ők még nem tudnak beszélni és szólni erről. A gyakori vizelés miatt azonban fennáll a kiszáradás veszélye is. Ennek elkerülése érdekében a szervezet több vizet igényel, a gyermekek szomjasabbá válnak.

A pelenka kiütések nem javulnak

A csecsemőknél az 1-es típusú cukorbetegség jele lehet, hogy a pelenka okozta kiütések nem javulnak még a gyógyszeres krém hatására sem. Ez azért van, mert a gomba vagy élesztő, ami jelen van a kiütésekben a nagy mennyiségű cukor hatására tovább gyarapszik.

Álmosság és a letargia

A szervezetnek szüksége van az energiára, hogy boldoguljon. Ha egy kisgyerek folyamatosan álmos és fásult, akkor gyanakodhatunk arra, hogy a sejtek meg vannak fosztva az energiaforrásuktól.

Termékek cukorbetegeknek

Stevia szárítotttealevél 50 g

Stevia szárított tealevél 50 g

Szárított levél. Teához és otthoni patikai készítmények elkészítéséhez.

Ár: 1445 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Diatoncukorkontroll kapszula 60db

Interherb Diaton cukorkontroll kapszula 60db

Kapormagolajat, vitaminokat és krómot tartalmazó étrend-kiegészítő a normál vércukorszint fenntartására. 

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!